Читај ми!

Како би се у стварном животу слагали - Том и Џери

Црни мачак по имену Сајмон, постао је интернет звезда када је његов власник поделио видео-снимак на коме се види како се спријатељује са - мишем.

Генерације су одрасле уз цртане филмове о Тому и Џерију, а многе забавља комбинација љубави и мржње у односима мачка и миша. Иако је у питању цртани филм, не мора да буде баш далеко од стварности.

Мачке у затвореном простору немају потребу за ловом, јер се о њима брину људи, али инстинкт не нестаје, због чега неретко можемо видети како се мачке играју са својим пленом али га не убијају.

Видео-снимак мачке која пушта миша да пије из њене посуде за воду постао је прилично популаран на друштвеним мрежама, недуго пошто га је објавио власник мачке Бењамин Сагредо из Пунта Аренаса, у Чилеу.

Када је утврдио да у кухињи има миша, и да његова мачка много не мари за то, решио је све да сними.

„Одлучио сам да то снимим. Мислио сам да ми нико неће веровати. Рекао сам Сајмону да га ухвати, али једноставно није хтео", рекао је Бењамин.

У интервјуу за Т13, Бењамин је открио да је Сајмон одрастао са два пса, и да га сматра својим „трећим псом".

Додао је да се и он сам „спријатељио са мишем“ и назвао га Ћефћито, што на шпанском значи мали кувар.

„Враћа се стално у нашу кухињу. Волимо што га Сајмон прихвата, он је веома љубазна и друштвена мачка. Ако Ћефћито настави да долази, мораћемо да га усвојимо", рекао је шаљиво Бењамин.