Читај ми!

Краљица ражаловала принца Ендруа, укинуте му све привилегије, пред суд иде без заштите титуле

Британска монархија на све начине покушава да се дистанцира од војводе од Јорка, којег очекује суђење због оптужби за сексуални напад. Уочи почетка судског процеса, краљица Елизабета Друга му је укинула све племићке титуле и привилегије које иду уз њих.

Бакингемска палата је такође саопштила да принц Ендру, који од рођења има статус Његовог краљевског височанства, више неће моћи да се ословљава тако.

„Са краљичиним одобрењем, сви војни чинови и племићке титуле и заштите које долазе са њима враћене су краљици. Војвода од Јорка неће више имати никакве дужности и браниће се пред судом као обичан грађанин“, истиче се у саопштењу Бакингемске палате.

Потез краљице види се као катастрофалан ударац војводи од Јорка, уочи почетка његове одбране пред америчким судом против оптужби Вирџиније Жифре, који га оптужује за сексуалне нападе пре више од две деценије, када је била малолетна.

Вирџинија Жифре, која је иначе сведок на суђењу Жислен Максвел, осуђеној за сексуалну трговину малолетницама – тврди је да су је Џефри Епстин и Максвелова као 17-годишњу девојчицу подводили принцу Ендруу.

Стручњак за монархијска питања и бивши министар Норман Бејкер рекао је за Гардијан да је принц сада „истински избачен из племићког друштва“, али да краљевска породица неће моћи да избегне велику штету коју ће случај против њега донети.

број коментара 0 Пошаљи коментар