Читај ми!

Илон Маск новог генералног директора Твитера упоредио са Стаљином

Извршни директор „Тесле“ Илон Маск исмевао је одлазак Џека Дорсија са места генералног директора Твитера фотографијом која алудира на чистке Јосифа Висерионовича Стљина – упоредивши новог директора Парага Агривала са совјетским лидером, а Дорсија са једном од његових жртава.

Џек Дорси је у понедељак најавио да ће се повући са функције генералног директора „Твитера“, коју је обављао од 2015. године. Директор технолошког сектора компаније, Параг Агравал је именован као Дорсијева замена и он се захвалио свом претходнику у објави са заједничком фотографијом.

Иако се чинило да између Дорсија и Агравала није било зле крви, оснивач „Тесле“ и „Спејс Екса“, Илон Маск, их је исмејао фотографијом на којој је Агравалово лице залепљено на Стаљиново тело а Дорсијево на Стаљиновог шефа Министарства унутрашњих послова (НКВД), Николаја Јежова.

Неки су мислили да Маск алудира на Стаљинов захтев да се Јежов уклони са фотографија пошто је пао у немилост и погубљен у чисткама.

Само неколико дана по ступању на нову дужност, Агравал је забранио дељење слика или видео-снимака приватних особа без њиховог пристанка, што су критичари оценили као укидање независног новинарства на платформи.

Агравал се такође љутио и због ранијих објава на Твитеру о верској и расној припадности.

Остаје нејасно да ли је Маск хтео да поручи како је Агравал насилно избацио Дорсија са места директора, мада је у претходној објави Маск похвалио Агравалову промоцију, тврдњом да „Сједињене Дршаве имају велику корист од индијских талената“.

Иако је Дорси тврдио у својој оставци да је у питању његова лична одлука и да је Агравал био његов избор, неки извори су тврдили да је Дорси смењен – указујући на извјештаје из 2020. године у којима се тврдило да милијардер и члан одбора „Твитера“, Пол Сингер, покушава на све начине да га се отараси.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 03. дец 2021, 14:21) - anonymous [нерегистровани]

Sve u sluzbi visoke politike

I geo-politike, a ocito je i da se ti ''IT moguli'' i teski milijarderi ni medjusobno ne podnose.

(петак, 03. дец 2021, 09:47) - anonymous [нерегистровани]

Ah, taj Musk

Sta on zna o Staljinu? Sta ga nije uporedio sa McCarthyjem. I taj je meo po demokratskoj Americi.