Читај ми!

Епстинов пилот: На „Лолита експресу“ возио сам Клинтона, Трампа, принца Ендрјуа…

Пилот „Лолита експреса“, операције Џефрија Епстина за подвођења малолетних девојака моћним и богатим личностима, каже да је током 30-годишње каријере превозио бројне познате личности.

Лери Висоски рекао је суду током процеса против Гизлејн Максвел да се сећа принца Ендрјуа, Била Клинтона, Доналда Трампа, глумаца Кевина Спејсија и Криса Такера и виолинисте Ицака Перлмана.

Висоски их је издвојио током испитивања када је изричито упитан поименце за њих, али се сумња да је списак много дужи.

Такође је рекао да се сећа састанка са Вирџинијом Жуфре током 90-их година. Жуфреова је подигла тужбу против принца Ендрјуа у одвојеном судском процесу у којем га оптужује за сексуалну напад. 

Тужиоци су испитивали Висоског и тражили му да опише резиденције и летелице Џефрија Епстина, укључујући хеликоптере и приватне авионе, који су постали познати као „Лолита експрес“, јер је читава операција била намењена подвођену малолетница. 

Када је први пут почео да ради за Епстина 1991. године, возио је авион „галфстрим" са кожним седиштима и црвеним тепихом. Десет година касније, „галфстрим" је замењен већим „боингом 727“ са више одвојених делова, кухињом и собом са кружном гарнитуром.

Гизлејн Максвел, Епстинова главна помагачица и десна рука, оптужена је да је од 1994. до 2004. године „одгајала“ и пазила на четири малолетнице и одводила их у Епстинову вилу у Палм Бичу. Нека од злостављања дешавала су се и у његовом апартману на Менхетну, ранчу у Њу Мексику, стану у Паризу и резиденцији на Девичанским острвима.

Висоски је сведочио да је превозио Епстина до његових бројних некретнина свака четири дана, а до карипског острва на око 10 дана.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 01. дец 2021, 22:54) - bata [нерегистровани]

ti dušebrižnici

sve je tamo trulež u lepom pakovanju