Читај ми!

Тачка на брачни живот, али не и на сарадњу - Бил и Мелинда Гејтс

Светом се шири још свежа вест о разводу Била и Мелинде Гејтс, који су одлуку о стављању тачке на брачни живот објавили на „Твитеру". Замолили су за приватност, а јавност се већ интересује како ће наставити да ради њихова заједничка добротворна фондација, али и колико ће коштати, без сумње, један од најскупљих развода икада.

Мелинда Гејтс (56) поднела је захтев за развод у округу Кинг у држави Вашингтон, преноси Си-Ен-Ен.

У објави на друштвеној мрежи Твитер, коју потписују Бил и Мелинда Гејтс, наводи се да је одлука о окончању брака - заједничка

Медији већ дају процене о томе колико би могао да кошта развод познатог пара, и истичу да ће бити сигурно један од најсложенијих и најскупљих.

Бил је четврти човек на планети на „Форбсовој" листи најбогатијих, и „тежак" је 137 милијарди долара. Богатство је почео да стиче са оснивањем компаније „Мајкрософт".

Породица Гејтс је замолила јавност да им у овим фазама живота пружи приватност, а Бил и Мелинда у објави о разводу нису износили детаље о финансијским питањима, иако је претпоставка је имају предбрачни уговор.

Упознавање у „Мајкрософту" 

Један од најутицајнијих парова на свету, упознао се управо у „Мајкрософту".

Мелинда је у компанији почела да ради 1987. године као менаџер продаје и врло брзо је напредовала.

Како преноси Гардијан, Мелинда је провела недеље и недеље размишљајући о томе да ли треба да се уда за Била, и правила је дугачке листе „за" и „против" тог брака.

Међутим, и њему је, после првог сусрета, доста времена требало да је запроси. Он је већ био милијардер када су се венчали 1994. године.

Имају троје деце Џенифер (25), Рорија (21) и Фиби (18). 

Током једног интервјуа, Бил Гејтс је истакао да његова породица редовно посећује цркву и да децу васпитавају да буду скромна.

„Васпитали смо децу на религиозан начин. Они посећују католичку цркву чији смо део Мелинда и ја", истакао је.

Мелинда је иначе раније описивала свој брак као изузетан изазов јер Бил ради 16 сати дневно.

Фондација и Мелиндин иметак 

Медији преносе да је она највећи власник пољопривредног земљишта у Америци, и да има велике улоге у капиталу ланца хотела „Фор сизонс" и у канадској железници.

Фондација „Бил и Мелинда Гејтс", са капиталом од око 50 милијарди долара, помаже образовање у ИТ сектору у САД, сиромашнима широм света да дођу до здравствене заштите и помоћи, а посебно је запажен напор који су Бил и Мелинда кроз Фондацију учинили борећи се за смањење смртности од маларије и других заразних болести. 

И када је избила пандемија коронавируса, Бил и Мелинда су се преко Фондације укључили у борбу против ковида 19 , укључујући напоре да се развију лекови и вакција.

Прошле године у марту, Бил је изашао из управног одбора „Мајкрософта" како би имао више времена да се посвети добротворном раду, и борби против климатских промена.

Равноправни партнери 

„Мелинда је мој равноправни партнер. Слични смо по томе што је и она оптимиста и што је занима наука, а иначе је боља са људима од мене", рекао је Бил за документарац под именом Декодирање мозга Била Гејтса.

Међутим, изгледа да су наступиле непремостиве разлике када је брачни живот у питању, па је пар решио да покрене развод, иако су навели да се то неће одразити на њихову сарадњу на другим пољима, укључујући и хуманитарни рад. 

Са листе светских милијардера, још се памти се развод Џефа Безоса, оснивача „Амазона" и Мекензи Скот, пре две године. Разводом је Мекензи добила акције компаније у вредности од 36 милијарди долара.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 04. мај 2021, 16:32) - anonymous [нерегистровани]

Kum

Šta nas briga kad se svako razvede

(уторак, 04. мај 2021, 15:50) - Paja [нерегистровани]

Anonimni sveznalica

Bil zna mnogo. Ti misliš da znaš mnogo. Bil je dokazao da zna mnogo. Šta ti znaš osim da zabadaš nos u tuđ život. Znaš li još nešto kojim slučajem? Nisi Bilu ni do pupka i to te boli. Zasuči rukave, postigni bar nešto pa se onda javi. Hvala, bre, bre, bre

(уторак, 04. мај 2021, 15:44) - anonymous [нерегистровани]

Model porodice

i ovo je porodica koja nam deli savete!!!! pravi model savrsene porodice...i ovo je sad svetska tema..broj jedan...koga briga za njih.....i u ovakve verovati....

(уторак, 04. мај 2021, 13:22) - anonymous [нерегистровани]

Ko može njega da trpi ...

Srednjoškolac koji je postao milijarder!!!!
Ehaaaj!!!
On sada zna sve ... kada počinju epidemije, kada završavaju, koliko će žrtava biti, kakve vakcine trebaju .... kako spašavati planetu zagađenja ... kako preći sa normalne hrane na "nenormalnu" ...
Sve, sve bre on zna!