Читај ми!

Илон Мaск више није најбогатија особа на свету, тврди Форбс

После кратког боравка на врху „Форбсове“ листе најбогатијих људи на свету, Илон Маск је поново пао на другу позицију, иза извршног директора „Амазона“, Џефа Безоса, пошто су у понедељак акције његове компаније „Тесла“ пале на берзи и умањиле његово богатство за 13,5 милијарди долара.

Илон Маск је 7. јануара избио на чело листе најбогатијих људи на свету – јер је његово богатсво за годину дана порасло за више од 150 милијарди долара.

Међутим акције Маскове компаније за производњу електричних аутомобила „Тесла“ су у понедељак пале за скоро осам одсто, што је њихов највећи пад у једном дану још од септембра.

На основу „Форбсове“ процене, Масково укупно богатство је овим падом спало на „само“ 176,2 милијарде долара, у поређењу са Безосових 182,1 милијарде долара.

Упркос овом губитку, Маск и даље има више од 20 милијарди долара предности у односу на Бернара Арноа, извршног директора француског концерна луксузне робе LVMH , и треће најбогатије особе на свету, према процени „Форбса“.

Међутим, Маске и даље држи прво место на Блумберговој листи милијардера, где и даље стоји да има 194 милијарде долара, иако су узели у обзир овај губитак од 15,6 милијарди долара.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 12. јан 2021, 17:13) - anonymous [нерегистровани]

Koga to briga?

Sta nas briga za necije milijarde dolara kada se mi borimo kako da prezivimo koronu i da pri tom sacuvamo nasa radna mesta sa mesecnom platom od par stotina dolara?!