Читај ми!

Дигитално родитељство – пакет бесплатних онлајн курсева

Бесплатна едукација, намењена родитељима, о безбедном присуству на интернету, прихватању нових технологија и правилном усмеравању деце за њихово коришћење, реализује се у сарадњи Kројачеве школе и Фондације за отворено друштво.

У питању је пакет онлајн курсева који укључује четири курса, чији су аутори педагог, експерт за заштиту деце на интернету и експерт за иновације у образовању. 

Без обзира на године, технолошки јаз између родитеља и деце увек постоји. За разлику од деце, многи родитељи нису били изложени паметним телефонима од рођења, нити су имали прилике да школске књиге замене таблетима. 

Многи су током свог детињства знали напамет бројеве телефона својих другара и време проводили далеко од рачунара и затворених соба. 

Јелена ХолцерKатарина Јонев и Милан Петровић воде полазнике курса кроз свет дечијег и родитељског ума, нових технологија и медијске писмености.

Одговарају на недоумице о изазовима и лажним вестима које долазе са интернета и на на питања која родитељи свакодневно постављају: како да у дигиталном свету своје дете прате, разумеју, усмеравају и уче.

Пакет садржи следеће курсеве: Дигитални урођеници и дигитални досељеници, Јелене Холцер, Безбедност деце на интернету, Kатарине Јонев, Медијска писменост, Милана Петровића и Деца, мобилни телефони и видео игре, Kатарине Јонев.

Предавачи на курсу о дигиталном родитељству су: Јелена Холцер, оснивач и директор „Школе за родитеље", места подршке за све родитељске дилеме у праћењу одрастања њихове деце, Kатарина Јонев, стручњак за безбедност деце на интернету, аутор књиге Безбедност деце на интернету и друштвеним мрежамаМилан Петровић, експерт за иновације у образовању, оснивач организације „Научи ме", мастер тренер дигиталне и медијске писмености програма „Сазнај и разазнај" и DW академије.

Једном уписани курс остаје трајно доступан и полазници му се увек могу враћати, настављати да гледају када год имају времена, а на крају завршетка сваке целине добијају и е-сертификат.

Све лекције су у видео формату, на српском језику, а прате их: скрипта, радни материјал, квизови и вежбе. Заинтересовни родитељи се могу већ данас уписати бесплатно на сајту Kројачеве школе.