Читај ми!

Копаоник се и без снега забелео, а припреме за нову сезону се приводе крају

Зимска туристичка сезона на Копоанику званично почиње 9. децембра традиционалном манифестацијом Ски опенинг, која се по угледу на водеће ски центре организује једанаести пут. Припреме су у пуном јеку.

И без снега на Копанику је зимски амбијент. Од ветра и мраза планина се већ забелела. У пријатној свежини ових дана уживају тек малобројни гости. Признају да још увек није онај прави зимски угођај, али да је јако пријатно и да прија управо то што нема гужве.

Једино што угођај квари јесте бука са бројних градилишта у срцу ски центра на којима се убрзано приводе крају радови пред почетак зимске сезоне.

Без инвестиција нема развоја. Скијалишта Србије прошле године направила су око четири километра нових стаза, а ове планирају оснежавање најфреквентнијих и уређење додатних у Брзећу, где се због изградње гондоле очекује знатно већи број гостију.

„Ми смо ове године почели са изградњом система вештачког оснежавања на делу Бела Река 1, Бела Река 2, изградња нових стаза Бела Река 3. Изградња система за вештачко оснежавање надамо се да ће једним делом стићи ове године, али идуће године све стазе биће покривене“, наводи Дарко Јовановић, руководилац Ски центра Копаоник.

„Општина Брус је уложила око четири милиона динара у изградњу приступног пута до полазне станице гондоле. Туристича организација је уложила средства у обогаћивање саме туристичке понуде. Постављене су на неколико локација клупе, столови, роштиљи. И могу да кажем да сви заједно спремно и жељно очекујемо почетак зимске сезоне ове године“, напомиње Иван Шурић, помоћник председнице Општине Брус за локални економски развој и инвестиције.

Новина је и да ће Скијалишта Србије ове зиме у сарадњи са Инстутутом Торлак, у амбуланти Дома здравља на Копаонику туристима омогућити вакцинацију и теститарање на ковид 19, а изградњом хелиодрома бржи транспорт повређених.

Минусне температуре ових дана омогућиле су активирање система за вештачко оснежавање па се очекује, да иако природних падавина до почетка сезоне не буде, скијање на Копаонику неће изостати.

број коментара 0 Пошаљи коментар