Читај ми!

За реакције на Јутјубу од сада користите емотије

„Јутјуб“ има сопствени скуп прилагођених емотија који се могу користити у свим коментарима и ћаскањима уживо. Названи су "YouTube Emotes", а лаки за коришћење јер се појављују у прозорчићу за емоџије, а можете их „позвати“ и коришћењем резервисаних речи.

Исказати брзо своје емоције или мишљење на интернету је приоритет у односу на неке друге функционалности апликација и платформи. У „Јутјубу“ су свесни тога и посебну пажњу посветили су прављењу посебно прилагођеним емотијима (сличице налик емоџијима које могу бити и ГИФ-ови).

Емотији налик оним који се користе на видео-платформи Твич, названи су YouTube Emotes и могу да се користе широм Јутјуба у одељцима за коментаре и током ћаскања уживо, иако је ова популарна друштвена платформа раније омогућавала појединачним стримовима да понуде сопствене верзије исказивања реакција.

Иницијалне сличице за реаговање фокусиране су на видео-игре и гејмерску заједницу, али ће их временом бити више.

Листа доступних емотија појављује се када отворите Јутјубов бирач емоџија.

По узору на Твичове подразумеване системске реакције, Јутјубове такође имају специфичне речи за аутоматско довршавање, тако да ако откуцате ":cat-orange-whistling:", коментар ће бити наранџаста мачка која звижди.

„Почињемо са емотијима креираним за игре, али радимо на томе да у будућности имамо више тема, па останите у току да бисте открили које реакције ће бити доступне другим заједницама!“, наводи се у објави Јутјуба

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 07. дец 2022, 00:07) - anonymous [нерегистровани]

Vraćamo se na hijeroglife.

Nema potrebe za slovima i rečima, tu je simbol. Počelo je sa :)

(среда, 07. дец 2022, 00:05) - anonymous [нерегистровани]

Emotije?

Kako prevesti? Osećajko?

(уторак, 06. дец 2022, 21:51) - anonymous [нерегистровани]

Ne može

Pre svega, Gugl je uveo apsolutnu cenzuru svega što bi iko mogao da oceni pozitivno. Ali, ako ono što Amerika želi da nametne svima kao način razmišljanja i ponašanja dobije previše loših ocena onda će i te ocene biti ukinute i obrisane. Što je Gugl pokazao i dokazao već bezbroj puta.

Dakle, ko želi dobar, kvalitetan i istinit sadržaj mora da ga traži negde drugde. A ko želi da ostavi negativnu reakciju na američku propagandu - i to mora negde drugde. Što će reći, te oznake će koristiti samo zaposleni u Guglu za širenje propagande.