Читај ми!

Ребрендирање века, Фејсбук планира промену имена

„Фејсбук“ планира велико ребрендирање, због чега ће компанија променити име наредне недеље, сазнаје сајт "Verge".

Очекује се да ће оснивач и директор Марк Закерберг то званично објавити наредне недеље на годишњој конференцији компаније, 28. октобра.

Попут „Гугла“ који је променио име кровне компаније у „Алфабет“, ребрендирање ће вероватно позиционирати „Фејсбук“ као кровну компанију са бројним апликацијама у свом склопу, попут Инстаграма, Вотсапа, Окулуса...

Британски лист Гардијан покушао је да добије потврду те информације, али је портпарол „Фејсбука“ рекао да та компанија „не коментарише гласине или спекулације“.

Потенцијално ребрендирање долази у време када се „Фејсбук“ налази под великим притиском због узбуњивачице Френсис Хауген, која је америчком Конгресу рекла да је та компанија „ставила астрономски профит испред интереса људи“, да шкоди деци и дестабилизује демократске режиме широм света.

Френсис Хауген је Волстрит журналу открила бројна интерна документа, попут истраживања о томе да се код 30 одсто тинејџерки представа о сопственом физичком изгледу погоршала због Инстаграма.

„Фејсбук“ се због тога нагодио да плати 4,75 милиона долара казне и до 9,5 милиона долара одштете онима који испуњавају услове.

Утврђено је да је компанија дискриминисала америчке раднике у корист странаца и редовно одбијала да запошљава домаће раднике.

Осим тога, „Фејсбук“ је почетком месеца, после уобичајеног одржавања, претрпео пад својих сервера због чега све мреже у склопу компаније нису радиле шест сати.  

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 20. окт 2021, 22:49) - anonymous [нерегистровани]

Rebrend

Sto bi kod nas rekli, isti .... , drugo pakovanje.

(среда, 20. окт 2021, 17:54) - anonymous [нерегистровани]

14,25 miliona dolara

Neverovatno velika kazna za kompaniju koja zarađuje milijarde. Sada su svi verovatno veoma potreseni.