Читај ми!

Вредност биткоина скочила упркос најавама ограничења трансакција

Најава платформе „Бајненс“ да ће увести ограничења за криптовалуте није се одразила негативно на вредност биткоина, напротив – скочила је 7,2 одсто.

Платформа за размену криптовалута Бајненс само што је најавила да ће увести додатне лимите за виртуелни новац, а вредност биткоина изненадила је све.

Најпопуларнија криптовалута на свету повратила се након пада у уторак и повећала вредност за 7,2 одсто. Криптовалута етер такође је забележила повећање промета од четири одсто.

Овакав раст вредности виртуелних валута примећен је након што је највећа светска берза за криптовалуте, платформа Бајненс, најавила да ће смањити дневна повлачења за нове кориснике са тренутна два на 0,06 биткоина.

„Да би се додатно обезбедила трајна сигурност свих корисника Бајненса, биће успостављена нова ограничења повлачења за оне који су завршили само основну верификацију рачуна. Ова промена ступа на снагу одмах за регистрације нових налога, а за постојеће кориснике почеће да се примењује у фазама, почев од 4. августа, а закључно са 23. августом“, наводи се на налогу на Твитеру платформе Бајненс.

Цена биткоина варирала је током протекле недеље, накратко достигавши 40.000 долара током викенда, што је максимум након више од месец дана опадања вредности.

Додатне потресе донеле су гласине да гигант у електронској трговини „Амазон“ планира да прихвати плаћање критовалутама.

Биткоин је претрпео ударац и када је „Амазон“ у уторак демантовао поменуте наводе, али се од тада константно опоравља.

број коментара 0 Пошаљи коментар