Читај ми!

Какве су то представе за које се тражи карта више и падају сајтови позоришта

За неке позоришне представе, које се изводе деценијама, и даље се тражи карта више. Није необично да се за шестсто места у позоришту карте продају за 15 минута, а често су због интересовања блокирани и сајтови позоришта.

Како је могуће да за неке представе које се изводе деценијама и даље траје борба за карту више. Из године у годину, продаје се све више карата у све краћем року. За четири сата поподневне смене Емил Демири не стигне да преброји колико је позоришних карата продао у току дана.

„Конкретно, данас сам тек у два попио чашу воде. Од 10 до два, ништа. То је само био рад, рад. Што телефонске резервације, што одговарања на мејлове и директна продаја на самом шалтеру благајне“, наводи Емил Демири, билетар Атељеа 212.

Многи карте резервишу и преко интернета. Пробали смо данас да дођемо и до карте за Едипа у Југословенском драмском. Нисмо једини у реду који су питали за ту представу.

Карте за ову представу у фебруару продате су у јануару, и то за само 15 минута, у рекордном року, за свих шестсто места у позоришту. Првог дана продато је 60 одсто карата за представе на фебруарском репероару.

Интересовање је било толико да је чак и сајт позоришта био блокиран због превеликог броја корисника. Није то ништа необично, кажу у позоришту. Дешавало се и да обезбеђење мора да смирује нестрпљиве у реду на благајни.

„Има неколико представа које су изузетно тражене и када се отвори онлајн продаја, имамо такву навалу и притисак да пада систем. И онда имамо проблем да људи који су онлајн не могу да заврше куповину и да људи који дођу да купе карту, а видели сте слике, они не могу да дођу до карата“, напомиње Тамара Вучковић Манојловић, директорка Југословенског драмског позоришта.

Било да је то Крцко Орашчић, Трубадур, Велика драма, Године врана, Деца... Тешко је одлучити се за представу у Народном позиришту.

„То је за нас прилично узбудљиво у позоришту, да ви имате толики број људи који жели истовемено да купи карте. Што више публике то ће бољи бити израз на сцени. Сигурно јесте драж позоришта што морате издвојити време, што ћете провести у једном посвећеном простору провести квалитетно време, о чему ћете са спупружником, пријатељем, другом, моћи после те представе и да проговорите и неку реч“, наглашава Светислав Гонцић, управник Народног позоришта.

Рецепт како да увек нађете карту у позоришту

„Најбитније је да ви бирате места. И не само што ћете купити карте, то је моја препорука увек, да не будете у ситуацији да места бирају вас. Да дођете на време, изаберете позицију, јер за сваку доброу представу је битно да изаберете позицију где ћете седети у сали“, саветује Демири.

Сада када се тајна зна, не чекајте. Добро дошли у позориште.