Читај ми!

„Дон Жуан“ на новој сцени Театријумa у Капетан Мишином здању

Нова летња позоришна сцена Театријум, коју су покренули глумци Тихомир Станић и Владан Гајовић, у башти Капетан Мишиног здања у уторак, 13. јула имаће своју прву премијеру. Представу "Дон Жуан" режирају Тихомир Станић и Марко Мисирача.

"Савремени Дон Жуан настао је из пера младе драматуршкиње Виде Давидовић, која је избор Тихомира Станића, који је иницијатор целог пројекта. Дугогодишњи сам његов сарадник, пуно смо представа заједно радили, а сугерисао ми је и око уписа на режију. Он одавно има идеју да са Владаном Гајовићем оснује летње позориште, у простору у коме су некада, као млади играли представе. Главни глумац је Стефан Радоњић и он је прави глумац за улогу овог савременог Дон Жуана, а у то ће публика имати прилику да се увери", истакао је редитељ представе Марко Мирсача.

„Дон Жуан, је лик који је дошао у Београд из Црне Горе. Мало се поигравамо са тим да је Београд једна раскрсница, где долазе људи и студенти из унутрашњости. Сви ликови у представи који су дошли са разних страна сусрећу се у ноћном клубу, по чему је Београд и препознатљив. У миљеу ноћног живота Београда дешавају се све сплетке и опасности", рекао је глумац Стефан Радоњић.

"У представи, коју режира, глуми и Тихомир Станић, а ту је и 12 младих глумаца, који су студенти академија глуме. Идеја је да се у овом позоришту окупи млада екипа глумаца и стваралаца. Ово је прва премијера позоришта Театријум, које од трећег јула игра представу", рекао је Марко Мирсача.

"Нова летња позорница, најлепше двориште у центру града, сваке вечери има нову представу, а  одлична је интеракција глумаца и публике. Позивам људе да се информишу и дођу", рекао је глумац Стефан Радоњић.