Читај ми!

Продајни сајам књига на Београдском сајму – шта љубитељи књига могу да очекују

Под слоганом „Књига у срцу, срце на Сајму“ на Београдском сајму у хали 2, од 17. децембра до 26. децембра, биће организована продајна манифестација, сајам књига. Писац и преводилац Горан Скробоња за РТС је изјавио да ће читаоци моћи да купе књиге по повољнијим ценама.

Горан Скробоња сматра да догађаји, попут продајне манифестације под слоганом „Књига у срцу, срце на Сајму“, привлаче публику.

„Већ две године заредом нисмо имали традиционални, велики сајам књига. Тога су се зажелили и издавачи и читаоци", каже Скробоња, који додаје да је зато потребно поздравити ту продајну манифестацију када ће доћи до таквог сусрета.

Према његовим речима читаоци ће моћи да купе књиге по повољнијим ценама.

„Наши највећи издавачи ће се потрудити да, као што су то чинили за, под знацима навода, велики сајам, избаце најновије наслове", каже Скробоња.

Према његовим речима и даље се у највећој мери читају романи. „Али, колико имам увид, дошло је до својеврсне експлозије публицистике, добрих књига које се појављују из те сфере, попут биографија. Могу да најавим да ћемо следеће године моћи да читамо у преводу на српски биографију Мајка Тајсона", додаје.

Писац и преводилац Горан Скробоња препоручује свима да на предстојећој манифестацији потраже стрипове светских и домаћих аутора у нашем издању.