Читај ми!

Стипендије Београдског драмског позориште за најбоље и улагање у посао за који кажу да је - најлепши

Београдско драмско позориште је пре две године основало Фондацију са идејом да, различитим програмима унапреди свој рад и утиче на развој позоришне уметности. Зато се труде да на време препознају младе уметнике, који ће у будућности бити окосница њиховог репертоара.

Преплићући улоге искусних „ловаца на таленте“ и родбине која, за најбоље оцене у индексу воли да награди, управник Југ Радивојевић и Београдско драмско позориште представили су своје прве стипендисте.

Лука Грбић и Мина Ненадовић су студенти треће године глуме на Факултету драмских уметности, док је Станислава Николић недавно дипломирала. Њихова просечна оцена је око 9.5.

„Ја стварно сваки дан у послу добијам директан знак да се учење и сав мој рад на Академији и све што су нама наши професори дали и колеге које са нама раде, да се то исплати, али ево ово је најдиректнији могући доказ да се исплати“, рекао је Лука Грбић, студент глуме на Факултету драмских уметности.

Сташа Николић, прва на пријемном испиту, сада студент генерације, у биографији је већ нанизала награде Факултета драмских уметности.

„Ми смо врло озбиљно схватили глуму, овај посао и заиста мислим као у свету да глумци тренирају уче језике, баве се разним стварима поред глуме“, каже Станислава Николић, глумица.

Мина Ненадовић са 12 улога у серијама и филмовима, најпрепознатљивија је по Форама и фазонима, као једна од две „сестре слатке“.

„Вреди цео тај труд и ти испити који су се давали у року и мислим да ово добра мотивација за све студенте“, сматра Мина Ненадовић, студенткиња глуме на Факултету драмских уметности. 

Уз улоге у представама Дивље месо и Син, и награду за најбољег дебитанта за улогу у Јужном ветру, за Луку Грбића је важно и чланство у Менси. А на питање како ће да потроши стипендију, одговара: „Ову стипендију ћу да (смех) ... Није много, а није ни мало, не знам, не знам... Ја ћу паметно да инвестирам".

Сва је прилика - у знање и посао, за који тврде да је најлепши на свету.