Читај ми!

„Мачор у чизмама“ испричаће причу шта је уз марљивост и рад, потребно за срећу

Позориште „Бошко Буха“ и у седамдесетој години спремно је и за спринт, и за маратон, спремно је и за премијеру. Нова представа „Мачор у чизмама“, по тексту Игора Бојовића, дружиће се с публиком у мају.

За почетак позоришне чаролије, Бајага на сцени, а у њеном наставку, уз букет музичких жанрова којима се суверено поигравају Момчило Бајагић и Саша Локнер, стижу мачор у чизмама, сиромашни млинарев син, његова поводљива браћа, опасан див и слатка принцеза. Стиже прича Игора Бојовића о томе шта је уз марљивост и рад, потребно за срећу.

„Не бих сада откривао шта је то треће, јер се о томе ради у комаду, али некако сви јуримо за срећом, али мислим да оне праве вредности заборављамо. И зато су ту бајке“, каже Александар Радојчић у улози Мачора Фјодора.

„Како ћу, шта ћу, какав сам овакав, принцеза воли другачије момке. Међутим, мени мачор у чизмама помогне, да ми снагу, енергију, вољу, елан, игру и тако ја успем, на крају, да освојим принцезу и постанем краљ“, открива Урош Јовчић у улози најмлађег сина Тодора.

„Нисам хтео буквално ништа да мењам од тога што је Игор радио. Па ми је пало на памет да направим песму која би била као у она стара времена кад пре представе неко изађе и мало објасни шта ће да се деси на бини. Онда сам имао ту слободу да направим текст пошто ми то доста добро иде, а овде није било потребе за текстовима, само за музиком“, каже Момчило Бајагић Бајага.

„Није лако нама као ауторима да пронађемо модел који ће децу заинтересовати, да не буде после петнаест минута да крену да се врпоље и почну да траже телефоне да надоместе оно што им не држи пажњу на сцени. Али морамо бити упорни и истрајни у томе, поготово у овим тешким временима“, сматра редитељ Југ Радивојевић.

Који је кључ за срећу, „Буха“ разрешава дилему.

број коментара 0 Пошаљи коментар